English Portuguese French Chinese Spanish German
Japanese Dutch Italian Korean Vietnamese Thai
Logocuadrado2

Hosted by

OSGeo Logo

Gold Sponsors

Autodesk logo blk 200 Opengeologo 201x70 Ingres 160

Charging Station Sponsor

Lisasoftfoss4g chrg stn 160x61

Silver Sponsors

Google

Dinner Sponsor

Landgate, Western Australia

Bronze Sponsors

Geocat 160x33 Logo latlon160 edit Mapgears rgb transparent 160x97 Geosolutions round Geosparc color color 160 Office of Spatial Data Management

CCIP Sponsors

Bom 52north 160 Open Geospatial Consortium CSIRO

In Kind Contributors

Sun logo rgb 160 Ardec logo 160 Aarnet logo for foss4g edit
Network managed by Steve Walsh of Nerdvana logo

Media Sponsors

Position magazine160x48
Dme160x34
Asm logo160x49
Geoint
Bm logo 160
Gisuser tag 160
Slashgeo logo small 160

Endorsed by

SIBA
ACS

ACS members are eligible to 5 PCP credits

SSSI

SSSI members are eligible to 30 CPD points

Loading

The conference material is available to all under the terms of the Creative Commmons Attribution-Share Alike license
Creative Commons Attribution-Share Alike

Session files and videos from the conference program are now starting to be made available online. For presentations currently online please see the following pages:

Keynotes
Presentations
Academic Track
Tutorials
Workshops
Lightening Talks
Posters
Birds of a feather
Spatial Ignite

If you notice your presentation files are missing please don't hesitate to It may be an oversight or we may need you to send us your material again.

Updated at Tue May 04 09:43:29 +1000 2010

FOSS4G 2009 – Meer dan een internationale Open Source Conferentie over geografische en ruimtelijke toepassingen

De conferentie voor Vrije, Open Source Software voor geografische en ruimtelijke toepassingen (FOSS4G) zal plaatsvinden van 20 tot en met 23 Oktober 2009, in Sydney Australië.

Officiële conferentie website: < http://2009.foss4g.org/ >

Ontstaan uit regionale bijeenkomsten van open source gemeenschappen, is de FOSS4G conferentie de laatste jaren uitgegroeid tot een ontmoetingsplaats voor internationale professionals op het gebied van geografische informatie voorziening. Een conferentie waar mensen samenkomen en uitdagingen, mogelijkheden en innovatieve ideeën delen over de mogelijkheden van vandaag en de kansen van morgen. Met thema's variërend van de integratie van - open source met bestaande commerciële systemen, het aanleggen van ruimtelijke data infrastructuur en het toepassen van open standaards - , biedt de conferentie een unieke gelegenheid om aan te sluiten op het uitgebreide kennisnetwerk van ontwikkelaars, sponsors, consultants, gebruikers en iedereen die interesse heeft, potentie ziet of in welke vorm dan raakvlakken heeft met toepassen van open source in de geo informatie.

Hoogtepunten van de FOSS4G 2009 conferentie zijn o.a.:

The Climate Change Integration Plugfest (CCIP): FOSS4G lanceert de OGC's Climate Change Integration Plugfest (CCIP), waar interactie tussen open en gesloten geo informatie systemen en toepassingen worden gedemonstreerd. In deze Plugfest wordt duidelijk hoe geo informatie kan worden gebruikt bij het onderzoek naar klimaat veranderingen. Tijdens de demonstratie zullen een aantal servers met virtuele omgevingen draaien waarop diverse systemen draaien die via standaard web services geografische gegevens aanbieden. In deze interactieve demonstratie is het mogelijk alle afzonderlijke componenten van de ruimtelijke data infrastructuur in in detail te bekijken en te beoordelen. U komt in aanraking met leveranciers en implementatie partners en er wordt gesproken over de effectiviteit van verschillende methodes en componenten.

Meer informatie over de CCIP: < http://external.opengis.org/twiki_public/bin/view/ClimateChallenge2009 >

De FOSS4G Live DVD : Live DVD's, gebaseerd on het Xubuntu besturingssysteem voorgeinstalleerd met open source software, zullen worden uitgereikt aan alle aanwezigen. De Live DVD can worden opgestart op de computer zonder deze te installeren waardoor kennis gemaakt kan worden met de software zonder dat er aanpassingen op de computer worden gedaan.

Meer informatie over de Live DVD: < http://wiki.osgeo.org/wiki/Live_GIS_Disc >

Installeer sessie : De informele installeer sessie die zal plaatsvinden voor het diner geeft deelnemers de mogelijkheid in een gemeenschappelijke ruimte allerlei FOSS software te installeren op meegebrachte laptops, netbooks, PDA's en andere mobiele apparaten. Leden van de OSGeo gemeenschap zullen ondersteunen bij problemen en hulp en tips delen over de software.

Workshops en Tutorials : Workshops en tutorials geven sprekers de mogelijkheid om aanwezigen door applicaties, oplossingen, praktijk voorbeelden en andere onderwerpen te leiden in een interactieve omgeving.

Presentaties : De hoofdmoot van de conferentie zal bestaan uit presentaties. Puttend uit een grote groep lokale en internationale professionals zullen enkele van de meest actuele onderwerpen worden besproken die de industrie van vandaag bezig houden. Verwacht eerlijke, open presentaties waarin zowel voor- als nadelen aan bod zullen komen

Birds of a Feather : Er zijn ruimtes beschikbaar voor niet formeel georganiseerde besprekingen van kennisgroepen die spontaan ontstaan. saillant detail: Enkele van de meest prominente activiteiten van de OSGeo gemeenschap zijn in dergelijke vrije sessies ontstaan.

Demo Theater : Tijdens de lunch en koffiepauzes zal in het demonstratie theater live software worden getoond.Deze korte demonstraties van sponsors, open source projects en de gebruikersgroepen tonen wat er vandaag de dag mogelijk is met open source.

Code Sprint : Het weekend na de FOSS4G is gereserveerd voor de Hackers' Code Sprint. Hackers zullen worden opgesloten in een kelder met veel internet bandbreedte, pizza en frisdrank. (Ach, misschien niet helemaal, maar dit is toch hoe het hackers imago bekend staat?).